Nαι, τώρα όλοι ξέρουν τι είναι το Internet.

Ξέρουν τι έιναι το msn, το hi5, το facebook, άντε και το youtube. Ας μάθουμε λοιπόν και κάτι περισσότερο.

Μέσα από  αυτό το blog οι καμμένοι guest συντάκτες και εγώ σαν καμμένη χωστ θα σας μεταφέρουμε λίγη από την ιντερνετική μας κουλτούρα, χωρίς τεχνικούς όρους, επαγγελματικές γνώσεις, και χωρίς καμία εγγύηση βεβαίως ότι αυτά που θα διαβάζετε είναι 100% ορθά. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για προσωπική οπτική γωνία και έρευνα για κάθε θέμα με κύριες πηγές το ίδιο το διαδίκτυο, που από τη φύση του είναι κάτι φλου και αβέβαιο, μιας και σπανίως μπορείς να ξέρεις αν αυτά που διαβάζεις σε αυτό είναι όντως αλήθεια.

Welcome και καλή διαμονή. 

1.7.09

Lesson 5: /b/ecause we can

Ορίστε. Τόσα χρόνια καίγομαι στο 4chan και νοιώθω ότι δεν μπορώ να γράψω ούτε μισή σελίδα γι αυτό! Δεν είναι κατάσταση αυτή! Ας αρχίσω όμως. Ως γνωστών (καλά, ίσως όχι και τόσο πολύ) το 4chan είναι ένα site όπου «καθένας ανεβάζει εντελώς ανώνυμα (ή και εντελώς επώνυμα, αν θέλει) μια εικόνα σε κάποια από τις κατηγορίες. Όποιος θεωρήσει την εικόνα ενδιαφέρουσα, τη σχολιάζει. Όταν μια εικόνα σχολιάζεται, επιστρέφει στην πρώτη θέση, ως πιο πρόσφατη» όπως εύστοχα αλλά με προφανή –και απολύτως δικαιολογημένη- άγνοια έγραψε η φίλτατη Mrs.Stulf

Και τι είναι ρε μεγάλε τότε; Ε λοιπόν το 4chan είναι το αποκορύφωμα της ιντερνετικής ανωνυμίας, η χαρά του σπάμερ, η καθημερινή νίκη των τρόλ! Είναι το πρώτο κλικ στον browser κάθε εφήβου που χαίρεται να αυτοαποκαλείται γαμάτος χάκερ μπροστά στον καθρέφτη, και το τελευταίο κλικ κάθε καμένου 26χρονου που απλά θέλει να κάνει την πλάκα του επειδή δεν έχει σταυρώσει γκόμενα τα τελευταία 25 χρόνια της μίζερης ζωής του. Είναι η εναλλακτική πολλών “no life” ατόμων για μια γρήγορη ενδοπαλάμια πεοπαλλινδρόμηση όταν πρέπει να φύγουν σε 10 λεπτά για να αγοράσουν αλουμινόχαρτο sanitas από το super market, αλλά και ένας εύκολος τρόπος να γεμίσει κάποιος τον σκληρό του υπολογιστή του με άχρηστες εικόνες (τις οποίες περήφανος και με μπλαζέ ύφος αποκαλεί «αρχείο» σε όποιον κακομοίρη δεν έχει να κάνει τίποτα καλύτερο από το να τον ακούσει).


Ήρθε όμως η ώρα μιλήσουμε συγκεκριμένα για την πεμπτουσία του 4chan, το /b/ (ή αλλιώς random)! Ανοίγοντας την αρχική σελίδα του 4chan, μας δίνεται ένα πλήθος επιλογών ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Αν νοιώθουμε αρκετά τολμηροί, προσπερνάμε τις 4 πρώτες στήλες και πατάμε την επιλογή “random”, η οποία πολύ σοφά βρίσκεται στην κατηγορία 18+. Με το που θα βρεθεί στην πρώτη σελίδα, ο έμπειρος χρήστης θα αναγνωρίσει αμέσως τα συνηθισμένα σε όλο το 4chan -και όχι μόνο- “memes”, δηλαδή εικόνες, φράσεις ή και βίντεο των οποίων τα repost είναι τόσο πολλά, όσα και τα μανουάλια στον παράδεισο. Ενδεικτικά αναφέρω το pedobear (αρκουδάκι με τάσεις παιδεραστίας), και τον raptor jesus (έναν δεινόσαυρο ντυμένο σαν τον χριστό). Θα συναντήσει επίσης ένα μάτσο ανώνυμων σχολίων κάτω από κάθε καμένο post, τα οποία ή θα βρίζουν αυτόν που δημοσίευσε την εικόνα, ή θα προσπαθούν να τον ξεπεράσουν ποστάροντας κάτι πιο καμένο (κάτι το οποίο μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο, believe me).

Τελειώνοντας, θα ήταν μέγα λάθος να μην αναφερθώ εκτενέστερα στις εικόνες με το μαύρο πλαίσιο -όπως οι παραπάνω- που κατά καιρούς εμφανίζονται και δεν είναι τίποτε άλλο από απλές φωτογραφίες με έναν αστείο (συνήθως) σχολιασμό. Γι αυτό και δεν θα αναφερθώ. Σοβαρά. Τέλος.

1 bitches said...:

Chris είπε...

patrick, not sparta.

από τα καλύτερα print screen evar.

 
design by suckmylolly.com