Nαι, τώρα όλοι ξέρουν τι είναι το Internet.

Ξέρουν τι έιναι το msn, το hi5, το facebook, άντε και το youtube. Ας μάθουμε λοιπόν και κάτι περισσότερο.

Μέσα από  αυτό το blog οι καμμένοι guest συντάκτες και εγώ σαν καμμένη χωστ θα σας μεταφέρουμε λίγη από την ιντερνετική μας κουλτούρα, χωρίς τεχνικούς όρους, επαγγελματικές γνώσεις, και χωρίς καμία εγγύηση βεβαίως ότι αυτά που θα διαβάζετε είναι 100% ορθά. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για προσωπική οπτική γωνία και έρευνα για κάθε θέμα με κύριες πηγές το ίδιο το διαδίκτυο, που από τη φύση του είναι κάτι φλου και αβέβαιο, μιας και σπανίως μπορείς να ξέρεις αν αυτά που διαβάζεις σε αυτό είναι όντως αλήθεια.

Welcome και καλή διαμονή. 

7.7.09

Lesson 6: All your base are belong to us!!!

Εν αναμονή του απόλυτου καψίματος το οποίο πρόκειται να υποστώ στην έλευση του Starcraft 2 , και επειδή οι φίλτατοι συναγωνιστές και συνοδοιπόροι μου αποφάσισαν να θίξουν το θέμα των internet memes, αποφάσισα εν μέσω μιας ισχυρής σύγκρουσης με τον εαυτό μου ~ο οποίος ήθελε να κάνει ένα doubleclick στο εικονίδιο του WoW και να τα αφήσει όλα για αύριο~ να σας παρουσιάσω μερικά από τα σημαντικότερα Video Game Memes τα οποία έγραψαν την δική τους ιστορία στον χώρο.
 
  
Διαβάζοντας τον τίτλο είμαι σίγουρος ότι οι περισσοτεροι από εσάς δεν θα έχετε την πεποίθηση ότι είμαι ανορθόγραφος και αγράμματος, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχατε απόλυτο δίκιο, αλλά ότι αυτή η πρόταση έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο προς συζήτηση. Συγχαρήτηρια, ανήκετε στην μικρή μερίδα του πληθυσμού που έχει το μυαλό του ανοιχτό σε νέες προτάσεις και ιδέες.
Το σωτήριο έτος 1991 η Toaplan κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι για το αήμνειστο Sega Mega Drive με τον τίτλο Zero Wing.
 
 
 
To συγκεκριμένο βιντεοπαιχίδι, εκτός του ότι αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες πατάτες της χρονιάς κερδίζοντας τον τίτλο του πιο βαρετού space shooter της εποχής του , αποτέλεσε και το εναρκτήριο λάκτισμα για την διάδοση ενός από τα πιο διάσημα memes στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών.
Η φράση "Αll your base are belong to us" ειναι μια λάθος διατυπωμένη αγγλική έκφραση η οποία εμφανίζεται στο opening cutscene του παιχνιδιού και η οποία, λόγω της άθλιας μεταγλώτισης που έγινε από την ιαπωνική γλώσσα, εξαπλώθηκε στα πέρατα του κόσμου μέσω του ειδικού στα κωμικοτραγικά φαινόμενα του Ιντερνετ , Something Awful Forum.
Σας παραθέτω και το προαναφερθεν cutscene ώστε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι, αγαπητοί μου αναγνώστες, πόσο μα πόσο πολύ μπορεί να βαριέται ένας ή και περισσότεροι μεταφραστές να κάνουν την δουλειά τους.
 
 
For the record , ιαπωνομαθείς και μη, δώστε και μια βάση στον παρακάτω πίνακα για να καταλάβετε ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ήταν να γίνει μια σωστή μετάφραση στο παιχνίδι... Geez...  
 
  
Nevertheless, από την στιγμή που η συγκεκριμένη έκφραση έκανε τον γύρο του κόσμου πριν από 6 χρόνια, άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα άρθρα, βιβλία, κόμικς, ρούχα, ταινίες, ραδιοφωνικές εκπομπές, τραγούδια τηλεοπτικές εκπομπές, βιντεο παιχνίδια και ιστοσελίδες. Με λίγα λόγια έγινε της πόρνης και εμφανιζόταν παντού με διάφορες παραλλαγές:
  
 

For history's sake, ας αναφέρουμε κάποιες απο αυτές τις παραπομπές: 

  • To Starcraft 1 είχε ενα cheat το οποίο ενεργοποιόταν με αυτήν την έκφραση και αργότερα πρόσθεσε και μια πίστα με το ίδιο όνομα στις ήδη υπάρχουσες.
  • To 2000, o Dj Jeffrey Roberts σύνθεσε ένα techno trance κομμάτι στο οποίο μίξαρε samples από το Zero wing προσθέτοντας την έκφραση "All your base are belong to us"!
  • Το 2001, το περιοδικό Wired είχε ένα άρθρο στηριζόμενο στο internetικό φαινόμενο που προκάλεσε η συγκεκριμένη έκφραση.
  • Το 2003 , στο Sturgis του Mishigan, επτά άτομα ,ηλικίας απο 17 έως 20 ετών, τοποθέτησαν σε ολόκληρη την πόλη πινακίδες που έγραφαν "All your base are belong to us. You have no chance to survive make your time." Αν και ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, οι περισσότεροι κάτοικοι δεν γέλασαν καθόλου αφού δεν ήξεραν την έκφραση και νόμιζαν ότι πρόκειται για προειδοποίηση μιας επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης. Ναι, οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι.
  • Το 2006, κατά την διάρκεια συντήρησης του δημοφιλούς ιστότοπου Youtube, η έκφραση 
    "ALL YOUR VIDEO ARE BELONG TO US" , εμφανιζόταν κάτω από το λογότυπο της σελίδας. Κάποιοι από τους χρήστες νόμιζαν ότι το Youtube είχε χακαριστεί , κάτι που οδήγησε τους υπευθύνους του site να προσθέσουν από κάτω "No, we haven't been hacked. Get a sense of humor." Ναι, αυτοί που που το νόμιζαν ήταν Αμερικάνοι.

Όποιος θέλει να μάθει όλη την ιστορία του συγκεκριμένου meme μπορεί να επισκευτεί τον παρακάτω ιστότοπο, ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ, και να καεί με τις ευχές μου. 

See ya next time with another videogame meme just for you, 
Cheers!! 

 
design by suckmylolly.com