Nαι, τώρα όλοι ξέρουν τι είναι το Internet.

Ξέρουν τι έιναι το msn, το hi5, το facebook, άντε και το youtube. Ας μάθουμε λοιπόν και κάτι περισσότερο.

Μέσα από  αυτό το blog οι καμμένοι guest συντάκτες και εγώ σαν καμμένη χωστ θα σας μεταφέρουμε λίγη από την ιντερνετική μας κουλτούρα, χωρίς τεχνικούς όρους, επαγγελματικές γνώσεις, και χωρίς καμία εγγύηση βεβαίως ότι αυτά που θα διαβάζετε είναι 100% ορθά. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για προσωπική οπτική γωνία και έρευνα για κάθε θέμα με κύριες πηγές το ίδιο το διαδίκτυο, που από τη φύση του είναι κάτι φλου και αβέβαιο, μιας και σπανίως μπορείς να ξέρεις αν αυτά που διαβάζεις σε αυτό είναι όντως αλήθεια.

Welcome και καλή διαμονή. 

8.10.09

Lesson 14: Dad... I AM socialising with other people...


"Πέμπτη πρωί και η κούτα lexotanil που έχω παραγγείλει δεν έχει φτάσει ακόμα. Δεν έχω βγεί από το σπίτι εδώ και 4 μέρες και σχεδόν έχω ξεχάσει τι σημαίνει human being.

Αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβάλλομαι! Ευτυχώς υπάρχει το Wow και οι φίλοι μου..."

Αν και η προηγούμενη δήλωση εμπεριέχει αρκετές δόσεις ειρωνείας, είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε ακούσει για αυτά τα παιχνίδια στα οποία μπορείς να συνδεθείς ονλάιν και να παίξεις ταυτόχρονα με άλλους παίχτες all around the globe. Και είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι όλοι σας έχετε ακούσει έστω μια φορά τα ονόματα World of Warcraft και Lineage 2.

Αυτό που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι η αρχή του κακού και ποιος είναι ο υπεύθυνος για την καταστροφή εκατομμυρίων αθώων νέων, αρχίζοντας με ένα motivator εφόσον τώρα πια ξέρετε τι είναι. :P



Όλα άρχισαν το 1973 όταν κάποιοι ,δουλευταράδες προφανώς, τεχνικοί της ΝΑSA , αποφάσισαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιες από τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν το πρώτο διαδικτυακό first person shooter στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Και το όνομα αυτού... Maze War. Σε αυτό το παιχνίδι έπαιρνες τον ρόλο μιας αηδιαστικής ματόμπαλας η οποία κυνηγούσε τις ματόμπαλες άλλων real life παιχτών μέσα σε έναν εικονικό λαβύρινθο προσπαθώντας να τις βγάλει από την μέση. In the end there can be only one (matobalo).






Ξεκίνησε να τρέχει στα υπερσύχρονα για την εποχή του Imlacs PDS-1, μετά μεταφέρθηκε στα MAC του MIT ,για να καταλήξει στα Xerox Altos με online πλατφόρμα τoν μπαμπά του Internet, Arpanet.



H συνέχεια ήρθε με το Adventure του Will Crowther για το DEC-PDP-10 το 1975 . Αρκετόι από εσάς, ειδικά οι παλαιότεροι, θα αναγνωρίσετε το interface του πρώτου adventure game που φτιάχτηκε ποτέ.





Ώσπου φτάνουμε στο 1978 , όπου ένας εξαίρετος φοιτητής του Essex ονόματι Roy Trabshaw, έφτιαξε το MUD. Ένα παιχνίδι tribute στο Zork , το οποίο δημιουργήθηκε έτσι ώστε οι φοιτητές του πανεπιστημίου να έχουν κάτι να κάνουν την ελεύθερη ώρα τους. Όταν την δεκαετία του 1980 οι προσωπικοί υπολογιστές ήταν πλέον πραγματικότητα και άρχισαν να εισρέουν στα αμερικανικά σπίτια, και οι πρώτοι online service providers, όπως η Compuserve, άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω modems των 300 με 400 bits, το MUD έγινε το πρώτο official online multiplayer game. Η διορατικότητα των ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με το παιχνίδι ήταν τόσο μεγάλη που είχαν παραποιήσει τα αρχικά του και το φώναζαν Multi Undergraduate Destroyer, λόγω της δημοτικότητας που είχε αποκτήσει και του χρόνου που σπαταλούσαν οι φοιτητές για να είναι online. Ασχολίαστο.



Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν άρχισαν όλα. Την επόμενη φορά θα περάσουμε στην επόμενη γενιά των Μmorpgs και στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Cheers m8s.

1 bitches said...:

Flonsavardu είπε...

ή που δεν θα γράφετε ή που θα γράφετε ο ένας πίσω από τον άλλον!

πάλι καλά όμως που μας ενημέρωσες, γιατί φαγωνόμασταν να μάθουμε αναλυτικά από πότε ξεκινήσαμε να χάνουμε τους άντρες απ τό κρεβάτι, το τραπέζι, τη βόλτα.. κ.τ.λ. και τους βρίσκουμε πλέον μόνο στο γραφείο. :p

 
design by suckmylolly.com