Nαι, τώρα όλοι ξέρουν τι είναι το Internet.

Ξέρουν τι έιναι το msn, το hi5, το facebook, άντε και το youtube. Ας μάθουμε λοιπόν και κάτι περισσότερο.

Μέσα από  αυτό το blog οι καμμένοι guest συντάκτες και εγώ σαν καμμένη χωστ θα σας μεταφέρουμε λίγη από την ιντερνετική μας κουλτούρα, χωρίς τεχνικούς όρους, επαγγελματικές γνώσεις, και χωρίς καμία εγγύηση βεβαίως ότι αυτά που θα διαβάζετε είναι 100% ορθά. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για προσωπική οπτική γωνία και έρευνα για κάθε θέμα με κύριες πηγές το ίδιο το διαδίκτυο, που από τη φύση του είναι κάτι φλου και αβέβαιο, μιας και σπανίως μπορείς να ξέρεις αν αυτά που διαβάζεις σε αυτό είναι όντως αλήθεια.

Welcome και καλή διαμονή. 

2.12.09

Lesson 17: The Search for Sanity

Episode 1:

[Insomniak`] Stupid fucking Google
[Insomniak`] "The" is a common word, and was not included in your search
[Insomniak`] "Who" is a common word, and was not included in your search

Το Google είναι ένα μεγάλο εργαλείο, και το λένε όλοι. Σαν κάθε εργαλείο βέβαια, αν δεν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις, μπορεί να καταλήξεις να χρησιμοποιείς πολύμετρο για να μετρήσεις βάρος (that can be either very stupid or very hackish, but I won't go into that). Και πως θα βρώ πληροφορίες για το επερχόμενο tour των The Who?

Καταρχήν βγάλε βίζα για τα US and A. Μετά g00glαρε το εξής: "The Who".

Whoah ρε φίλε τί έκανες τώρα;

Είναι απλό φίλε χρήστη: βάζοντας "" γύρω από μια φράση λες στο Google να ψάξει ακριβώς αυτή τη φράση και όχι τα συστατικά της ξεχωριστά.

Όσοι padawans ενδιαφέρονται να μάθουν γιατί λέξεις όπως "the", "who" κτλ. "κόβονται" απ'το Google ας ψάξουν για stopwords.

Episode 2:
[Sukato] What does it mean when you search google with one word and only get one hit?
[Xenogenesis] You have a very specific fetish?
Ο βασικός σκοπός της αναζήτησης με μηχανές όπως το Google για εμάς τους κοινούς θνητούς είναι να βρούμε αυτό ακριβώς που ψάχνουμε, με τη μικρότερη προσπάθεια και τη λιγότερη πιθανότητα να σπάσουμε ένα πληκτρολόγιο στην πορεία.

Παράδειγμα 1: Πως να βρώ οτιδήποτε σχετικό με Star Wars για να εντυπωσιάσω τη γκόμενα το βράδυ;
Αρχικά ψάξε για "star wars" ~glossary. Αυτό θα σου εμφανίσει όλη την ορολογία/λεξικά/κτλ σχετικά με Star Wars. Από εκεί και πέρα ψάξε για πιο ειδικά θέματα. Αν πάλι δεν είσαι τόσο geek και αναγνωρίζεις ότι η κοπελιά μπορεί να θέλει να χορέψει ας πούμε, ψάξε για tango +dance -cash. Tango για το προφανές, +dance για να διευκρινίσεις ότι ψάχνεις αποτελέσματα για το χορό και -cash για να αποφύγεις την χαζή ταινία..

Παράδειγμα 2: I'm just going to google it..

Episode 3:
[classyhorse23] I had to google "jfgi" to see what it meant. The irony is overwhelming.
Ο Γιάννης (thanks yiannis) μου λέει ότι ξέχασα κάτι βασικό που θεώρησα προφανές: ότι μπορεί ο κύριος/κυρία που διαβάζει το άρθρο να μη ξέρει τι είναι το Google. Λοιπόν, στο http://www.google.com, αξιότιμε κύριε/αξιότιμη κυρία, θα βρείτε την καλύτερη μηχανή αναζήτησης στα Ίντερνετς. Χρησιμοποιήστε τη αντί να ρωτάτε τον αξιότιμο υιό σας τι καιρό κάνει στο Λονδίνο πριν κανονίσετε εκδρομές..

Episode 4:
[Killrbyte] !googlepop "anal sex";"oral sex"
[migas] - "anal sex" is more popular than "oral sex" (2220000>1360000
[Video`] NO WAY
[Video`] FUCK THAT SHIT
[Killrbyte] Video`: Exactly.


Άλλα φίτσουρς (features) του Google που είναι πολύ χρήσιμα:
  • define: word - ορισμοί για τη λέξη word
  • weather Athens - ο καιρός εις τας Αθήνας
  • phonebook: Disney CA - τηλεφωνικές εγγραφές για Disney στην Καλιφόρνια, αν έχετε όρεξη για φάρσες.
  • και άλλα πολλά
Για περισσότερα, δείτε το Advanced Search λινκ την επόμενη φορά που θα φτάσετε στο Google όπως επίσης τυπώστε και τοιχοκολλήστε στην πόρτα του ψυγείου σας αυτό. Επίσης για τους wannabe programmers ανάμεσά σας υπάρχουν τα καταπληκτικά Google APIs για να κάνετε ακόμα περισσότερα με τις ιδέες σας.

Best wishes for successful searches, free of spam and pr0n.

Byebye now.

 
design by suckmylolly.com